ماکان آریا پارسا کیست؟ ویکی پدیا
زندگی نامه دکتر آریا پارسا نابغه کسب و کار در ایران
ماکان در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۶۵ در شهر اصفهان چشم به جهان گشود. وی به عنوان فرزند نخست در خانواده ای با وضعیت اقتصادی متوسط و والدینی شاغل در مشاغل کارمندی پرورش یافت و دارای دو خواهر نیز می باشد.
داستان زندگی دکتر آریا پارسا از کودکی تا کارآفرینی (از زبان خودش)
ماکان چنین روایت می کند:
«من در خانواده ای ثروتمند و سرشناس که بسیاری تصورش را دارند، متولد نشدم. دوران کودکی ام در بستر یک زندگی کاملاً معمولی و با سطحی متوسط سپری شد. پدرم نظامی و مادرم معلم بود. با این حال، از همان سال های ابتدایی کودکی در ذهنم آرزوهایی متفاوت شکل گرفت. همواره می خواستم مسیر زندگی ام از دیگران متمایز باشد، اهداف بزرگ تری را دنبال کنم و در نهایت به فردی اثرگذار تبدیل شوم.»
او در ادامه می افزاید:
«به دلیل شغل پدرم که از افسران ارتش بود، خانواده مان برای مدتی به شهر بوشهر نقل مکان کرد و بخشی از دوران کودکی ام را در آن شهر گذراندم. پدرم در آن زمان درگیر جنگ ایران و عراق بود و پس از مدتی، به دلیل جراحات شدیدی که در جبهه متحمل شد، ناچار شد به صورت پیش از موعد بازنشسته شود. به دنبال آن، تصمیم گرفتیم دوباره به زادگاهمان، اصفهان، بازگردیم.»
ماکان از تصمیمی سرنوشت ساز در آن دوران چنین یاد می کند:
«تحول و دگرگونی، ضرورتی بود که باید آن را انتخاب می کردم. این نخستین دوراهی مهم زندگی ام بود؛ اینکه در حد یک فرد معمولی باقی بمانم یا اینکه بتوانم اثری عمیق و ماندگار در این دنیا بر جای بگذارم.»
و در پایان، با اشاره به باور قلبی اش می گوید:
«همیشه به این اصل معتقد بوده ام که: یا باید در اوج بود، یا هیچ نبود…»
مصاحبه با ماکان آریا پارسا مشاور کسب و کار | پاسخ به 25 سوال متداول
1- نخستین تجربه درآمدزایی شما چه زمانی و از چه طریقی بوده است؟
نخستین تجربه من از کسب درآمد، همچون بسیاری از نوجوانان، با انجام کارهای ساده و شاگردی آغاز شد. اما این مسیر به همانجا ختم نشد. در دوران دانشگاه، با توجه به اینکه از دانشجویان ممتاز بودم، به تدریس خصوصی برای سایر دانشجویان و همچنین دانش آموزان پرداختم و از این طریق به صورت جدی تری درآمد کسب کردم.
2- جرقه آغاز فعالیت حرفه ای از چه زمانی در ذهن شما شکل گرفت؟
در سال های آغازین نوجوانی و جوانی، همواره تمایل داشتم مستقل باشم و درآمدی برای خودم داشته باشم. با توجه به این روحیه، همواره در محیط دانشگاه به دنبال فرصت هایی برای کار و کسب تجربه بودم. تا اینکه روزی در راهروی دانشگاه، چشمم به تابلوی اعلانات افتاد که تبلیغ یک مؤسسه آموزشی در آن درج شده بود.
این مؤسسه دوره های آموزشی آزاد برگزار می کرد. بلافاصله پس از پایان کلاس، به آن مؤسسه مراجعه کردم و آمادگی خود را برای همکاری و بازاریابی دوره ها اعلام نمودم. مدیر مؤسسه با مشاهده انگیزه و علاقه ام، از من خواست همان لحظه همکاری را آغاز کنم. این نقطه شروع فعالیت من در حوزه آموزش بود و تنها پس از چند سال، توانستم بزرگ ترین آموزشگاه شهر را راه اندازی کنم.
3- نخستین کسب و کار حرفه ای شما چه بوده است؟
با ورود به مقطع کارشناسی ارشد و مطالعه درباره روش های آموزشی در سطح جهانی، متوجه کمبودی جدی در نظام آموزشی کشور شدم: نبود زیرساخت مناسب برای آموزش مجازی.
به باور من، آموزش حقی است همگانی، و همه انسان ها باید بدون در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی به آموزش با کیفیت دسترسی داشته باشند؛ چه در کلان شهرها و چه در مناطق دورافتاده. از این رو، تصمیم گرفتم برای نخستین بار در کشور، یک سامانه آموزش مجازی راه اندازی کنم.
در سال ۱۳۸۸، “آموزش مجازی پارس” با تنها ۵ رشته آغاز به کار کرد و به مرور، دامنه آن به بیش از ۲۵۰۰ عنوان آموزشی گسترش یافت. این، نخستین تجربه موفق و رسمی من در عرصه کارآفرینی بود.
4- در مسیر موفقیت با چه چالش هایی مواجه شدید؟
کارآفرینی در ایران همواره با دشواری ها و موانع خاص خود همراه بوده و هست. نبود قوانین حمایت کننده برای کسب وکارهای نوپا، بی توجهی به کارآفرینان، رقابت های ناسالم و حتی تمسخر یا مخالفت دیگران از جمله چالش هایی بود که تجربه کردم. با این حال، هر یک از این موانع، فرصتی برای رشد و یادگیری بیشتر برای من بود و باعث شد قوی تر و مصمم تر ادامه دهم.
۵- نقش خانواده در مسیر موفقیت شما چگونه بوده است؟ آیا مخالفتی با فعالیت شما داشتند؟
خانواده ام همواره پشتیبان من بوده اند. مادرم که معلمی دلسوز بود، از اینکه وارد مسیر آموزش شدم بسیار خوشحال بود و همواره مشوق من بود. خواهرانم نیز در تمام مراحل، یار و همراه من در مقابله با چالش های مسیر کارآفرینی بوده اند.
6- دلیل اصلی موفقیت خود را در چه می دانید؟ چه کسی بیشترین تأثیر را بر شما داشته است؟
بی تردید، بیشترین نقش در موفقیت های من را خودم ایفا کرده ام. عامل اصلی پیشرفت من، استمرار در تلاش، انضباط شخصی و ناامید نشدن در مواجهه با چالش ها بوده است. باور دارم که تمامی کارآفرینان موفق، رمز موفقیت خود را در پشتکار، تعهد و برنامه ریزی دقیق یافته اند.
7- آیا در مسیر موفقیت، ترسی از شکست داشتید؟
در ابتدای مسیر، همچون هر انسانی، نگرانی هایی داشتم. اما با گذشت زمان و دیدن نتایج اولیه، دریافتم که چالش ها بخشی طبیعی از مسیر رشد هستند. آموختم که تنها با روبه رو شدن با ترس ها و عبور از آن ها می توان به بلوغ حرفه ای رسید. کارآفرینی بدون شجاعت، معنا ندارد.
8- یکی از سخت ترین برهه های زندگی شما چه بوده و چگونه از آن عبور کردید؟
در آغاز مسیر کاری ام، مؤسسه ای را اجاره کرده بودم که محل فعالیت چندین استاد و صدها دانشجو بود. به دلایلی غیرقابل پیش بینی، مؤسسه پلمب شد و این، اولین شکست جدی من در زندگی حرفه ای بود.
اگر در آن لحظه تسلیم می شدم، هرگز به جایگاه کنونی ام نمی رسیدم. اما خیلی زود با یک مؤسسه بزرگ آموزشی وارد مذاکره شدم و پیشنهاد تشکیل دپارتمان اختصاصی آموزش را ارائه دادم که مورد موافقت قرار گرفت. با سرعت و برنامه ریزی مجدد، توانستم مسیر فعالیت خود را از نو سازمان دهی کرده و به موفقیت های بیشتری دست یابم.
9- آیا تاکنون در همایش ها، کنفرانس ها یا رویدادهای ملی و بین المللی شرکت داشته اید؟
بله؛ از جمله حضور من می توان به شرکت در «کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت و مهندسی صنعتی» در کشور استرالیا در سال ۱۳۹۷ اشاره کرد.
10- آیا کتاب هایی نوشته یا ترجمه کرده اید؟
نویسنده کتاب های:
- بازاریابی نوگرا
- ناگفته های تاریخ تفکرات مدیریت
- بازاریابی و کسب و کار اسلامی
- مذاکره با دستان خالی
- روابط فرد و سازمان
مترجم:
- بازاریابی گوریلی
- تویی که ذهن برنده ای
- رازهای بازاریابی قدرتمند
- آسایش در آرامش
- استوار
- فراتر از استراتژی
11- سوابق شغلی و اجرایی ماکان آریا پارسا چیست؟
- مدیر عامل و رئیس هیات مدیره مرکز توسعه و آموزش های مجازی پارس از آبان 1388 تا کنون
- رئیس مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان
- رئیس مؤسسه نشر دیجیتال پارسیان دانش پندار علم گستر
- مدیر کاریابی غیردولتی خارجی دادگران حق و عدالت
- مدیر عامل موسسه حقوقی بین المللی دادگران حق و عدالت
- رئیس آموزشگاه فنی حرفه ای آزاد پارس
- مدیر مرکز آموزش های مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی پارس پندار نهاد
- مدیر کاریابی غیردولتی (الکترونیکی) کارجویان پارسی نهاد
- مدیر دفتر کاریابی و مشاوره شغلی غیردولتی داخلی کاریابان پارسی نهاد مهر
- صاحب امتیازه و مدیر مسئول نشریه «این هفته»
- دارای پروانه کسب دفتر مشاوره املاک از اتاق اصناف مرکز استان اصفهان
- دارای پروانه کسب خدمات نصب و راه اندازی نرم افزار از وزارت صنعت، معدن و تجارت
- رییس انتشارات پارسیان دانش پندار
- مدیر مرکز مشاوره و خدمات کارافرینی کارآفرینان پارسی نهاد
- دبیر سازمان مردم نهاد سفیران نشاط و تندرستی
- رئیس کنسرسیوم ارزیابی و اعتبارسنجی شرکت ها (کاوش)
- مشاور مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در حوزه فضای کسب و کار
- مشاور مدیر کل سازمان صنعت، معدن و تجارت در حوزه ی کارآفرینی اصناف و فضای مجازی کسب و کار
- عضو هیات امنا کانون کارآفرینی استان اصفهان
- عضو انجمن صنفی کاریابی های بین المللی استان اصفهان
- مجری طرح آموزش ده هزار دفترICT روستایی در زمینه گردشگری با همکاری وزارت ارتباطات، سازمان میراث فرهنگی گردشگی و صنایع دستی و شرکت پست جمهوری اسلامی ایران
- مدیر آموزش و دبیر سمینار تخصصی تشریفات با حضور دکتر بیدارمغز
- رییس کمیته ی اجرایی سمینار تخصصی مهندسی حرفه ای (با حضور نمایندگان مجلس، پروفسور دوامی و نایب رئیس خانه صنعت و معدن ایران، رییس جاد دانشگاهی واحد اصفهان و…)
- مدیر اجرایی سمینار تخصصی ارگونومی با حضور صنعتگران و اساتید دانشگاه
- مدیر کمیته اجرایی سمینارتخصصی خوردگی صنعتی توسط مهندس زمانی، مکان: دانشگاه اصفهان
- ریاست چندین پنل تخصصی در دانشگاه های مختلف شهر اصفهان
- پیاده سازی سیستم های مدیریت کیفیت در شرکت مهندسی پدید آوران راهیاب
- مدیر مرکز شماره 3 جهاد دانشگاهی اصفهان از آذر 1387 لغایت اردیبهشت 1388
- نائب رئیس، انجمن صنفی کارفرمائی کاریابیهای غیردولتی خارجی استان اصفهان
- عضو هیات مدیره کانون کارآفرینی استان اصفهان
- عضو کانون هنرمندان، نویسندگان و مترجمین کشور
12- تاکنون با کدام برندها همکاری داشته اید؟
در طول مسیر کسب و کار، همکاری با ارگان ها و شرکت های بزرگ را در کارنامه خود دارم. باید با افتخار بگویم که در مسیر خود به برندهای بزرگی خدمات متنوعی ارائه کرده ایم.
13- چه دوره ها و آموزش ها و خدماتی دارید؟
ارائه آموزش های حضوری و مجازی در مؤسسه آموزش عالی آزاد فن پردازان با موضوعات زیر:
- مدیریت کسب و کار
- شبکه و کامپیوتر
- جهانگردی و گردشگری
- زبان های خارجی
- حقوق و وکالت
خدمات:
- خدمات مهاجرتی و کاریابی بین المللی
14- کسب و کار شما در حال حاضر در چه موقعیتی است؟ چند کارمند دارید؟
کسب و کار ماکان آریا پارسا امروز در موقعیت خوبی است. به لحاظ اینکه با افتخار نزدیک به 500 کارمند به صورت مستقیم و نزدیک به 1000 نفر به صورت غیرمستقیم در آن مشغول به کار هستند. البته هیچ وقت از ارتقا و توسعه دست بر نمی دارم.
گروه بین المللی پارس نام کسب و کار من است. کسب و کاری متشکل از برندهایی در حوزه آموزش کاریابی بین المللی، مسکن، انتشارات، آموزشگاه فنی و حرفه ای و موسسه آموزش عالی آزاد.
15- چه نظری در مورد تحصیل و دانشگاه دارید؟
خیلی از کارآفرینان موفق دانشگاه نرفته اند! حتی دوران دبیرستان خود را نیز تمام نکرده بودند ولی وارد عرصه کارآفرینی شدند. این در حالی است که خیلی از آنها نیز تحصیلات عالی داشته اند و شروع مسیر موفقیت را دانشگاه و تحصیل می دانند.
به نظر من تحصیلات دانشگاهی از جهاتی می تواند برای کارآفرینان مزیت باشد. اول اینکه با دانش های روز دنیا آشنا شده و این دانش می تواند به شما در مسیر کسب و کارتان کمک نماید. دوم اینکه در دانشگاه می توان ارتباطات خوبی با افراد ایجاد کرد، تیم سازی کرده و استارت کارآفرینی و اشتغال زایی را شروع کرد. ولی به نظر من مهمتر از دانشگاه رفتن این موضوع است که من چه می خواهم و برای رسیدن به آن به چه چیزهایی نیاز دارم.
اگر واقعا نیاز به تحصیل است حتما باید مسیر دانشگاه و تحصیل هم انتخاب کنم.
16- برای کسانی که می خواهند کسب و کاری را شروع کنند، چه پیشنهادی دارید؟
همیشه در هر کسب و کاری یا در مسیر هر کاری شکست وجود دارد. مهم این است که شما چطور به شکست نگاه کنید. شکست ها نه تنها افراد بزرگ را متوقف نمی کند، بلکه برایشان انگیزه و پلی به سوی موفقیت می سازد. تفقط اگر یاد بگیرند چطور در دل بحران ها، فرصت ها را شکار کنند.
17- آیا بیزینسی که به آن مشغول هستید را برای جوانان توصیه می کنید یا خیر؟
به طور کلی آموزش مهارت به دیگران کار لذت بخشی است. این که افرادی مهارتی را یاد بگیرند و بتوانند به کمک آن کسب درآمد کنند و جایی استخدام شوند. این احساس خوش کمک به دیگران و همچنین اشتغال زایی برای خیلی از افراد سبب می شود که این کسب و کار را به دیگران توصیه کنم.
18- خود را چگونه فردی می بینید؟ ویژگی ها و علاقه مندی ها شما چیست؟ اگر بخواهید خود را در 5 کلمه توصیف کنید، این 5 کلمه کدامند؟
اگر بخواهم خودم را در یک کلمه توصیف کنم می توانم بگویم که من ماکان آریا پارسا فردی پر از انگیزه و مشتاق به رشد و پیشرفت هستم. همین انگیزه بالا، اراده و عزم راسخی در من به وجود آورده است که باعث می شود به سختی ها و مشکلات مسیر غلبه کنم.
روحیه فوق العاده ای دارم و همیشه سعی می کنم. با انجام فعالیت های ذهنی و جسمی روحیه خودم خود را در سطح بالایی نگه دارم. علاوه بر موارد فوق فکر کنم دارای ویژگی های زیر هم هستم:
- مذاکره و نحوه متقاعد کردن طرف مقابل را تا حد فوق العاده ای توانایی دارم.
- قابلیت توانایی حل مساله با تمرکز بر جنبه های ناشناخته آن
- ریسک پذیری و خطر کردن را برای پیشرفت کسب و کار لازم می دانم.
19- سبک زندگی شما به چه صورت است؟ روتین روزانه شما به چه صورت است؟
سعی می کنم سبک زندگی خود را از سبک زندگی افراد موفق الهام بگیرم.
- معمولاً در روز ساعاتی را به مطالعه و تحقیق اختصاص می دهم.
- همیشه در ابتدای صبح دقایقی را به ورزش و نرمش مشغول هستم.
همچنین عادت دارم که قرارها و فعالیت های کاری را بر مبنای یک برنامه ریزی انجام دهم و سعی می کنم به آن پایبند باشم.
20- تفریحات ماکان آریا پارسا چیست؟ آیا به ورزش خاصی علاقه مند هستید؟
- معمولاً سعی می کنم با دوستان یا خانواده به مکان های تفریحی برویم.
- از سفر داخلی و خارجی استقبال می کنم.
- از میان ورزش ها شنا، سوارکاری و تنیس را می پسندم.
21- معتقدید که چه نقاط ضعف و قدرتی دارید؟
نقاط قوت
- مشاور مدیریت و بازاریابی و فروش
- انجام پروژه های بازرگانی و فروش و بازاریابی
- استقرار استاندارد های مدیریت کیفیت در سازمان ها
- انجام پروژه های مربوط به حوزه آموزش عالی
- انجام پروژه های مرتبط با مذاکرات و ارتباطات
- انجام پروژه های مدیریت پروژه
22- بزرگترین هدف تان در زندگی چیست؟ چه چیزی می خواهید به دست بیاورید؟ آیا احساس خوشبختی می کنید؟
ماکان آریا پارسا به عنوان یک ایرانی هیچ آرزویی به جز رشد و اعتلای کشورم ندارم. همیشه دوست داشته ام جوانان سرزمینم را در مسیر رسیدن به خواسته هایشان یاری دهم. برای مردم کشورم اشتغال زایی کنم و در این شرایط سخت اقتصادی بتوانم نقشی هر چند کوچک در چرخه کارآفرینی کشورم ایفا کنم.
با توجه به این که فکر می کنم تا حدودی در این امر موفق بودم احساس خوشبختی دارم.
23- برخی از اعتقادت، تفکرات، نقل قول ها و سخنان ناب خودتان که می تواند برای مخاطبان ما تأثیرگذار باشد را بیان کنید.
- من یا عالی هستم یا هیچی نیستم!
- الگو باش! نه درس عبرت
- روزهای سخت می روند و انسان های سخت می مانند
- اگه بتونم تجسمش کنم، پس میتونم به دستش بیارم!
- با کسانی معاشرت کن که با تو آینده مشترک دارند نه گذشته مشترک!
- جاده های هموار راننده های ماهری نمی سازند
24- کتاب های تأثیر گذار در زندگی شما که به خوانندگان پیشنهاد می دهید، چیست؟
- بازاریابی نوگرا
- آسایش در آرامش
- مذاکره با دستان خالی
توصیه ماکان آریا پارسا به مخاطبان سایت ایران بیوگرافی
اگر بخواهید موفق باشید باید از دیگران متفاوت عمل کنید. هنگامی که متفاوت عمل می کنید، مورد تمسخر و توهین دیگران قرار می گیرید. چون مسیری که شما انتخاب کرده اید دیگران انتخاب نکرده اند و با آن بیگانه هستند.
سرزنش دیگران در کنار کارشکنی رقبا و سختی های دیگر مسیر نباید باعث شود شما از ادامه مسیر سرباز بزنید. اگر با منطق و استدلال به سرانجام مسیر خود اعتقاد دارید هیچ گاه متوقف نشوید. بعد از موفقیت شما افرادی که شما را سرزنش می کردند یا به دلایلی در کار شما سنگ می انداختند به دنبال ارتباط با شما هستند و سعی می کنند خودشان را به شما نزدیک تر کنند.
توصیه من در زندگی شخصی این است که همیشه به خانواده خود اهمیت دهید و برای آن ها وقت بگذارید. بدانید که افراد خانواده تنها کسانی هستند که در مسیر دشوار کسب و کار در کنار شما خواهند بود و به شما دلگرمی می دهند.
راه های ارتباطی با دکتر ماکان آریا پارسا
- پیج اینستاگرام: dr.macanariaparsa
- وبسایت: macan.ir
- لینکدین: macanariaparsa
- آپارات: drmacanariaparsa
- ایمیل: info@macan.ir
- آدرس دفتر کار تهران: تهران، شهرک غرب، بلوار دریا، خیابان موج، تقاطع توحید 3، پلاک 4
- آدرس دفتر کار اصفهان: اصفهان، خیابان آزادی، خیابان سعادت آباد، هولدینگ پارس پندار نهاد
- ساعات کاری: 9 صبح تا 17 عصر
- شماره تماس دفتر: 02191003558 – کدپستی دفتر: 1466968453 (تهران)
ثبت بیوگرافی در گوگل
آیا می خواهید هرکسی نام شما را در اینترنت جستجو کرد، عکس ها و اطلاعات شخصی شما را ببیند؟ کافیست وارد لینک زیر شوید و فرم مربوطه را پر نمایید تا بیوگرافی تان در گوگل ثبت شود.